• Mariken van Nieumeghen: Een mirakelspel
Availability :ready

Mariken van Nieumeghen: Een mirakelspel
by Unknown

  • 2.86 ratings

Mariken van Nieumeghen: Een mirakelspel by Unknown Overview

Het mirakelspel Mariken van Nieumeghen werd door een onbekende auteur geschreven rond 1500: de chaotische tijd van heksenprocessen, van een veranderende geloofsbeleving, van de angst voor een tegelijk het verlangen naar het onbekende. De tijd ook van rederijkers. Marike sluit een verbond met de duivel en zaait als vriendin van de duivelse Moenen zeven jaar lang dood en verd Het mirakelspel Mariken van Nieumeghen werd door een onbekende auteur geschreven rond 1500: de chaotische tijd van heksenprocessen, van een veranderende geloofsbeleving, van de angst voor een tegelijk het verlangen naar het onbekende. De tijd ook van rederijkers. Marike sluit een verbond met de duivel en zaait als vriendin van de duivelse Moenen zeven jaar lang dood en verderf in Antwerpen. Maar desondanks weet ze zich uiteindelijk van de duivel te bevrijden en Gods barmhartigheid en vergiffenis te verwerven. Hoe zwaar de mens ook zondigt, oprecht berouw en boetedoening zal hem altijd van zijn ondergang kunnen redden. Dat is de les van dit onbetwiste hoogtepunt van de rederijkersliteratuur.

Unknown

About Mariken van Nieumeghen: Een mirakelspel Description

Books can be attributed to "Unknown" when the author or editor (as applicable) is not known and cannot be discovered. If at all possible, list at least one actual author or editor for a book instead of using "Unknown". Books whose authorship is purposefully withheld should be attributed instead to Anonymous.

Data Book Mariken van Nieumeghen: Een mirakelspel

Original Title Die waerachtige ende seer wonderlycke historie van Mariken van Nieumeghen die meer dan seven jaren met den Duvel woonde ende verkeerde ISBN 9066202033 (ISBN13: 9789066202030 ) Edition Language Dutch, Middle (ca.1050-1350) (7)